Aankomen

Aankomen: voor de één het probleem, voor de ander een probleem. Het principe is simpel. Krijg meer calorieën binnen dan je verbruikt. Makkelijker gezegd dan gedaan zullen de meeste denken die dit lezen. Gelukkig is het voor veel mensen ondanks dat ze dachten dat het niet mogelijk was, toch mogelijk om aan te komen, zolang ze maar weten hoe het moet.

Dit moet je doen om aan te komen:

1) Hou bij wat je eet

Het is waar dat de één een veel snellere verbranding heeft dan de ander, maar mensen die te licht zijn eten in de meeste gevallen ook niet voldoende. Ze denken wel dat ze veel eten, maar als ze later bij houden wat ze nou eigenlijk de hele dag hebben gegeten, blijkt dat het aantal calorieën dat ze binnen hebben gekregen helemaal niet zo veel is. Daarom is het belangrijk dat je weet hoeveel calorieën je binnen krijgt. Dat kan je gemakkelijk nagaan met calorimeters op internet. Hier kan je zien hoeveel calorïeën je verbrand per dag. Als je te weinig eet, probeer dan meer te gaan eten. Eet je meer dan voldoende en je komt toch niet aan dan kunnen er ook andere dingen mee spelen. Gewichtsverlies kan bijvoorbeeld ook onstaan door stress. Raadpleeg indien nodig je huisarts.

2) Eet minstens drie keer per dag

Als je wilt aankomen moet je minstens drie keer per dag jezelf vol eten. Probeer ook tussendoor een paar tussendoortjes te nemen. Je verbranding zal wel iets toenemen dankzij de tussendoortjes, maar als er voldoende calorieën in de tussendoortjes zitten zal dat het ruimschoots goed maken.

3) Verander je eetgewoontes

Ben je gewend om in de morgen één boterham te eten, probeer dan nu eens twee boterhammen te eten. Veel mensen denken dat het het beste is om veel vet te gaan eten, wanneer ze willen aankomen. Teveel vet is echter ook voor magere mensen ongezond. Je kunt het beste meer producten gaan eten die veel koolhydraten en eiwitten bevatten. Denk hierbij aan vlees(vooral witvlees zoals kip), bananen, pasta en eieren.

Adverteren bij Daisycon

4) Trainen

Omdat spieren meer wegen dan vet is het handig om aan krachttraining te doen. Je hoeft niet zwaar te zijn om aan krachttraining te doen. Vet wordt namelijk niet omgezet in spiermassa. Het nadeel dat je te weinig weegt wordt nu je voordeel, want je resultaat zal snel zichtbaar zijn. Je hoeft niet zoals bij de meeste mensen te wachten voordat je eindelijk het vet hebt weggewerkt.

5) Voedingssuplementen

Als je er van overtuigd bent dat je voldoende eet, maar je wilt dat het allemaal wat sneller gaat, zou je gebruik kunnen maken van weight gainers. Let hierbij wel op dat je altijd de maximale aangegeven hoeveelheid per dag aangegeven op het etiket niet overschrijdt. Dit kan schadelijk zijn voor je gezondheid. Lees hier meer over Weight Gainers.

6) Volhouden

Afvallen is makkelijker dan aankomen. Geef niet meteen op als je de eerste week nog niet het gewenste resultaat haalt, want een kilo komt er meestal pas bij na drie à vier weken. Volhouden dus!

Aangepast zoeken

Klik hier om vanaf de aankomen pagina terug te keren naar de home pagina