Vitaminen

Adverteren bij Daisycon

Vitaminen zijn stoffen die in kleine maten in de voeding voorkomen. Ze leveren geen energie, maar zijn wel belangrijk voor een goed verloop van de stofwisseling. Zij vervullen bij zowel dieren als planten als mensen dezelfde rol. Hogere organismen, zoals de mens, hebben echter hun vermogen om vitamines aan te maken verloren.Als je een gebrek eraan hebt, loop je de kans dat je ziek wordt. Je kan deze ziektes voorkomen door tijdig de juiste vitaminen in te nemen. Een gebrek kan o.a. optreden door een gebrek ervan in de voeding. Vegetariƫrs bijvoorbeeld lopen snel de kans om een tekort aan vitamine B12 op te lopen, doordat zijn geen vlees eten. Allergieƫn kunnen leiden tot een onbalans in het dieet en kunnen daardoor de opname van vitaminen en mineralen verslechteren. Het nemen van supplementen kan in deze gevallen raadzaam zijn. Ieder mens in uniek, daarom is het belangrijk dat je je individuele behoefte laat ondezoeken. Dit kan je doen door een gratis voedingstest uit te voeren. Adverteren bij Daisycon

Er zijn tegenwoordige supplementen op de markt die aan de hand van een vragenlijst op elk individu worden aangepast. Als je bijvoorbeeld nooit varkensvlees eet, heb je waarschijnlijk een tekort aan B12 en dan krijg je een supplement met iets meer B12 erin.

Het programma Editie NL van RTL 4 heeft op maandag 2 maart uitvoerig aandacht besteed aan FitforMe. Ruim een miljoen mensen keken naar het item getiteld "Vitaminepil op maat" dat voornamelijk ging over het belang van supplementen op maat. Klik op de onderstaande video om de uitzending nogmaals te bekijken.


Klik hier om vanaf de vitaminen pagina terug te keren naar de home pagina