Motivatie

In het begin heb je veel motivatie en vind je het trainen zelfs leuk. Maar hoe vaker je het doet, hoe saaier het wordt en hoe ongemotiveerder je raakt en uiteindelijk stop je ermee. Komt dit je bekend voor? Lees dan deze pagina over motivatie, omdat deze pagina legt uit hoe je gemotiveerd kan blijven om je buikspieren te blijven trainen zodat je uiteindelijk dat fel begeerde wasbordje krijgt.

1) Weet wat je aan het doen bent

Zorg ervoor dat je voldoende kennis hebt opgedaan voordat je begint. Dit zorgt voor een beter resultaat en voorkomt blessures. Ook helpt het je bij reële doelen te zetten.

2) Zet realistische doelen

Als je al begint met de gedachte het gaat nooit iets worden, zal het ook nooit iets worden. Daarom is het belangrijk dat je voor jezelf bepaalt wat je wilt bereiken. Is je doel om er fitter uit te zien tijdens de zomervakantie door 10 kilo kwijt te raken of ga je voor een wasbordje? Als je van te voren voor jezelf duidelijk hebt gemaakt wat je wilt bereiken zal dat je meer motivatie geven. Je zou deze doelen eventueel kunnen opschrijven en ergens ophangen zodat je eraan herinnerd wordt dat je moet gaan trainen.

3) Beloon jezelf

Jezelf belonen is een uitstekende manier om veel motivatie te krijgen. Bijvoorbeeld: Je doel is 10 kilo afvallen. Als je 5 kilo bent afgevallen beloon jezelf dan met iets leuks bijvoorbeeld de schoenen die je al een tijdje wilde hebben.

4) Licht andere in over je doelen

Wanneer je familie en vrienden kennis geeft van jou doelen zal dat als een stimulerende factor werken. Dit is omdat er extra druk op je komt te staan om je doelen te halen. Als je iedereen vertelt dat je 10 kilo wilt afvallen en je komt 2 kilo zal je de mensen om je heen en jezelf teleur stellen en dat wil je natuurlijk niet. Daardoor zal je extra je best doen om die 10 kilo kwijt te raken, vooral natuurlijk om uiteindelijk de complimentjes te ontvangen.

5) Train wanneer het jouw uitkomt.

Als je thuis traint, kan je trainen wanneer het jouw uitkomt. Maak daar dan dus ook gebruik van. Als je het fijn vind om in de ochtend te trainen, train dan ook in de morgen en als je het fijn vind om in de avond te trainen dan is het beter voor jou om in de avond te trainen.

6) Stel een duidelijk plan op

Weten wanneer je wat doen is erg belangrijk. Daarom is het handig om een schema bij te houden. Als je van te voren je plan hebt opgesteld zul je meer motivatie hebben, om dit plan ook daadwerkelijk uit te voeren. Daarom is het handig om een schema bij te houden. Als je van te voren je plan hebt opgesteld zul je gemotiveerder zijn om dit ook daadwerkelijk uit te voeren.

7) Varieer je trainingen

Als je hebt besloten om 3x per week te gaan hardlopen kan dit op een gegeven moment gaan vervelen. Daarom moet je variëren. Ga bijvoorbeeld een keertje zwemmen of fietsen. Zo behoud je het plezier en blijf je gemotiveerd.

Afvallen e-book aanrader:

Het Mentale Dieet Plan & TURBO ACTIE PLAN. Gegarandeerd 5 tot 17 kilo afvallen in 11 dagen.
http://www.wegmetdiekilos.nl/

Klik hier om vanaf de motivatie pagina terug te keren naar de home pagina