Hardlopen

Hardlopen is van alle soorten cardio de bekendste, gemakkelijkste en goedkoopste. Iedereen kan het doen het kost echter wel de nodige tijd en moeite om op een redelijk niveau te komen. Voordat je begint moet je wel een goede voorbereiding doen. Stel een plan op met doelstellingen om jezelf extra te motiveren.

Zoek ook als het kan een hardlooppartner om samen mee te lopen. Je zal dan minder snel geneigd zijn om niet te gaan lopen, omdat je wilt de ander niet laten zitten. Ook is het verstandig om een goed paar loopschoenen aan te schaffen. Alvorens je begint met rennen moet je eerst een warming-up van minstens vijf minuten doen. Denk hierbij aan stevig wandelen en wat rekoefeningen. Doe ook een cooling-down van minimaal vijf minuten wanneer je stopt. Dit kan je doen door rustig naar huis te lopen na je hardloopsessies. Het is belangrijk extreme vermoeidheid te voorkomen. Wanneer je bijna niet meer kan ga dan rustig wandelen totdat je weer op adem bent. Hou na een loopdag minimaal één dag rust.

hardlopen, hardlopers Probeer asfalt zoveel mogelijk te vermijden tijdens het lopen. Lopen in het bos of op het strand is beter voor je. Wanneer je daar loopt moet je lichaam stabiliserend werken doordat het te maken krijgt met hindernissen en oneffenheden. Hierdoor spreek je meer spieren aan en dat geeft een mooier en beter resultaat. Daarbij komt dat je het langer vol houdt als je er meer plezier in hebt. En het bos of het strand lijkt mij leuker dan gewoon de weg.

Aanrader:

Gids om snel, effectief en gezond af te vallen in combinatie met hardlopen.
http://www.gewichtkwijt.nl/hardlopend-afslanken.html

Klik hier om vanaf de hardlopen pagina terug te keren naar de cardio pagina