Cardio

Als je een te hoog vetpercentage hebt moet je aan cardio doen als je wilt dat je buikspieren zichtbaar worden. Buikspieroefeningen zelf verbranden namelijk geen tot extreem weinig vet rond je buik. Het maximum vetpercentage voor zichtbare buikspieren voor mannen is 10%-12% en voor vrouwen is het 16%-18%. Je hebt niet per sé apparaten nodig om je calorieën te verbranden, want veel soorten, bijvoorbeeld hardlopen, kan je gewoon buiten doen.

Probeer zoveel mogelijk variatie in je training te houden. Dit maakt de training leuker en ook gezonder. Gewenning kan namelijk leiden tot stagnatie. Er zijn veel verschillende manieren om calorieën te verbranden. Enkele daarvan zijn:

Hardlopen
Zumba
Zwemmen
Fietsen
Thuis Fitness
Kettlebell
Deze pagina’s gaan dieper in op de verschillende soorten en raden handige boeken aan.

Veel bewegen brengt voordelen met zich mee. Enekle daarvan zijn, vetbetering van het uithoudingsvermogen, verbetering lichaamssamenstelling, vetbetering spieruithoudingsvermogen, vetbetering hartfunctie, verhoging algeme weerstand en vermindering van vetpercentage en lichaamsgewicht.

Naast voldoende bewegen is het ook belangrijk om goed op te letten op wat je eet. Ik raad je daarom ook sterk aan om eens een kijkje te nemen op onze afvallen pagina of om eens te kijken op lekker-eten-gezond-afvallen.com voor heerlijke recepten om af te vallen.

Klik hier om vanaf de cardio pagina terug te keren naar de home pagina