Buikspier Mythes en Feiten

Dit zijn de vijf meest voorkomende buikspier mythes:

Mythe 1: Met buikspieroefeningen alleen verbrand ik genoeg vet om mijn buikspieren zichtbaar te maken.

Feit: Je verbrand geen vet rond je buik door alleen buikspieroefeningen te doen. Je buikspieren zullen alleen zichtbaar zijn als je een laag genoeg vet percentage hebt. Bij mannen is dat 10%-12% en bij vrouwen 16%-18%. Als je je overtollige vet kwijt wilt raken moet je aan cardio doen. Als je geen zin hebt in cardio kan je voor een alternatieve route eens kijken op www.etendafvallen.nl

Mythe 2: Je moet minimaal een paar honderd sit ups doen om je buikspieren zichtbaar te krijgen

Feit: Dat is niet waar, zolang je de oefeningen maar correct uitvoert. Kwaliteit gaat boven kwantiteit.

Mythe 3: Je moet elke dag je buikspieren trainen om een wasbordje te krijgen

Feit: Het is zelfs beter om rustdagen in te plannen. Je buikspieren zijn spieren net zoals in de rest van je lichaam. Ze hebben rust nodig om te kunnen groeien. Door elke dag te trainen gun je ze geen rust en zal je niet het resultaat krijgen waar je op hoopte.

Mythe 4: Vrouwen hebben een ander programma dan mannen nodig om hun buikspieren te trainen.

Feit: De spieren van vrouwen werken hetzelfde als spieren van mannen. Vrouwen hebben meestal wel een groter vet percentage en zouden daarom meer aan cardio moeten doen. Maar de buikspieroefeningen blijven hetzelfde.

Mythe 5: Als ik stop met trainen zullen mijn buikspieren verander in vet.

Feit: Ten eerste veranderen buikspieren niet in vet als je ze niet meer traint ze zullen alleen niet meer zichtbaar zijn en ten tweede als je actief blijft en oplet wat je eet zullen ze helemaal niet weggaan. Ze zullen echter wel weggaan als je stop met de oefeningen en ook nog veel junkfood gaat eten.


Klik hier om vanaf de buikspier mythes en feiten pagina terug te keren naar de home pagina